​Ford med nytt infotainment-system som blir bedre med tiden

04.09.2020

Den gir deg tips om faste destinasjoner via navigasjonssystemet, som for eksempel treningssenteret og å ringe hjem på vei hjem fra jobb. Neste generasjons SYNC infotainment-system får sin debut i nye Mustang Mach-E. Maskinlæring sørger for at systemet blir bedre og bedre med tiden.

For første gang presenterte Ford sitt nye kommunikasjons- og underholdningssystem i Europa i et virtuelt møte i dag.

– Vi har jobbet hardt for at de som kjøper vår nye elektriske SUV får den mest personifiserte og tilkoblede kjøreopplevelsen som kan oppnås. Neste generasjon SYNC er den smarteste versjonen så langt. Den er utviklet for å forstå hva du til enhver tid ønsker. Alt du trenger å tenke på er å lene deg tilbake og nyte turen, sier connectivity manager i Ford Europa, Jan Scholl.

SYNC kobler sjåføren sammen med verden rundt uten at det tar oppmerksomheten bort fra veien. Den kommer med en langt mer avansert stemmestyring enn dagens system, og sørger sammen med internettsøk og maskinlæring for at du får tidsbesparende og smarte forslag basert på dine tidligere turer.

Tilpass bilen til deg med mer enn 80 innstillinger

Alle kodene til neste generasjon SYNC har vært utviklet fra start, nettopp for å sette kunden og kundens behov i sentrum. Her kan mer enn 80 innstillinger, alt fra temperaturen i kupeen til seteposisjonen og stemningslyset inne i bilen, innstilles personlig slik at alt ligger til rette for deg når du setter deg inn i bilen.

Ved hjelp av mobiltelefon eller nøkkel identifiserer systemet at du nærmer deg bilen, og sørger for at de riktige innstillingene blir brukt. Dersom mobilen er tom for strøm kan du trykke en personlig kode på bilens B-stolpe for å komme inn i bilen.

Inne i Mustang Mach-E kan systemet styres fra en HD-touchskjerm på hele 15,5 tommer. Her er alt lagt til rette for at informasjonen skal være enkel å lese med et øyekast. Her kan du med berøring, sveipe- eller klypebevegelser enkelt finne frem til funksjonene du er på utkikk etter. Den store touchskjermen har en integrert bryter nederst på skjermen for å enkelt justere blant annet volum.

Personaliser din kjøreopplevelse fra mobilen

Med den nye funksjonen «Remote Vehicle Setup» kan du også lage din personlige profil komplett med bilde eller avatar og lagre dine favorittdestinasjoner.

For å sette opp dette bruker du FordPass-appen på din mobiltelefon. Her kan eiere som venter på levering av sin bil allerede nå registrere sine favorittpreferanser, enten det er temperaturen i bilen eller lading. 

De tre kjøremodusene i Mustang Mach-E, Stille, Aktiv eller Utemmet fintilpasser bilens kjøredynamikk og understell. Samtidig kan både lyd og stemningsbelysning inni bilen tilpasses de forskjellige modusene.

De personlige profilene blir lagret i skyen. Det betyr at første gang bilen registrerer at det er deg som kobler din mobiltelefon med Mach-E, så overføres alle dine profilvalg automatisk.

- Det er ikke lenger slik at en løsning passer alle. Kundene vil ha produkter, tjenester og opplevelser som er spesielt tilpasset deres behov. Derfor har Ford lagt opp til at kundene kan definere dette selv før de får bilen. To Mustang Mach-E vil aldri være helt like, sier Ford Global Trends and Futuring Manager, Sheryl Connelly.

Fordpass-app

Avansert stemmegjenkjenning – nesten som å prate med en sidemann

Neste generasjons SYNC leveres også med et avansert system for stemmegjenkjenning. Det forstår hele 15 europeiske språk og skal kunne prates til omtrent som du har en samtale med en annen i bilen. Systemet gjør at du også ved hjelp av stemmen kan kontrollere alt i bilen – fra navigasjon til underholdning, stemningslys eller å gjøre unna en telefonsamtale.

Systemet er også trådløst kompatibelt med Apple CarPlay, Android Auto og AppLink apper fra smarttelefoner og andre mobile enheter.

Måler rekkevidde med intelligente systemer

Det nye SYNC-systemet gir deg også råd om når du kan lade opp elbilen når du er på tur. Det gir deg også informasjon om og tilgang til ledige ladestasjoner i sanntid og hva de koster.

Med den skybaserte «intelligent range-teknologien» får du også et mest mulig pålitelig estimat for gjenværende rekkevidde på Mustang Mach-E. Teknologien baserer seg blant annet på data om din tidligere kjøreadferd, det siste værvarslet og informasjon fra elektriske Ford-kjøretøy som er på veien foran deg.

Eiere vil også ha tilgang til det største offentlige ladenettverket i Europa. Det gir deg muligheten til å betale din lading ved hjelp av FordPass-appen. Batterinivå og informasjon om rekkevidde vil også være tilgjengelig i denne appen. Du kan også forvarme bilen fra appen når bilen lader.

Med det nye tilkoblede navigasjonssystemet får du også ved hjelp av sanntidsdata og prediktiv trafikkinformasjon fra TomTom og kartverk med trådløs oppdatering fra Garmin gir alltid råd om den mest effektive ruten der og da for å nå destinasjonen din.

Avanserte OTA-oppdateringer kan forbedre SYNC hele tiden

Når du ankommer, får du tips om ledige parkeringsplasser i området og spørsmål om du ønsker å stå under tak eller er fornøyd med gateparkering.

Ruten kan du også selvsagt planlegge direkte på din mobiltelefon og senere sende den til bilen.

Akkurat som en smarttelefon-app blir Fords nye SYNC-system systemoppdatert ved hjelp av svært avanserte OTA-(Over The Air) oppdateringer. Det sørger for at systemet hele tiden blir bedre tilpasset din bruk, ny funksjonalitet kan tilføres og forbedringer gjøres.

Den neste generasjon SYNC-system gjøres tilgjengelig på utvalgte Ford-modeller i Europa. Den første modellen som får det, er den elektriske SUV-en Mustang Mach-E. Dette er bare en av 18 nye elektrifiserte kjøretøy som Ford skal introdusere i Europa i løpet av 2021.

Se video av hvordan du kan sette opp bilen med mobilen her: 

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer