Ford og Google inngår stort samarbeid om digitale løsninger i Fords biler

17.02.2021

Ford og Google annonserte i dag et unikt strategisk partnerskap som skal ta Fords biler til et nytt nivå. Ford utpekte også Google Cloud som sin foretrukne skyleverandør. Dette vil gjøre at de fullt ut får utnyttet Googles verdensledende ekspertise på data, kunstig intelligens og maskinlæring.

Som et ledd i den 6-årige partnerskapsavtalen vil millioner av nye Ford og Lincoln-kjøretøy i alle prisklasser også komme med Android-operativsystem med Googles apper og tjenester fra 2023.

For å sikre at innovasjonen skjer kontinuerlig, har Ford og Google etablert «Team Upshift». Dette teamet vil utnytte begge partnernes ekspertise for å danne et grunnlag for enda bedre persontilpassede brukeropplevelser og utvikle nye datadrevne løsninger. Team Upshift kan jobbe med forskjellige prosjekter som kan omhandle alt fra å utvikle nye måter å kjøpe bil på til nye datadrevne eierskapsløsninger.

Overlegne kundeopplevelser og modernisert forretningsdrift

– Ford fortsetter den største forandringsprosessen i vår historie, med både elektrifisering og tilkoblede og selvkjørende biler. Samtidig vil Google og Ford etablere et samarbeid om innovasjon som virkelig sørger for at vi kan levere en overlegen kundeopplevelse og modernisere vår forretningsdrift, sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Farley.

– Gjennom 120 år har Ford ledet an utviklingen innenfor bilindustrien fra det første samlebåndet til det siste innen førerassistanseteknologier. Vi er stolte over å bli partner med Google for derved å sørge for at det beste innenfor kunstig intelligens, dataanalyse og skyplattformer skal bidra til å utvikle Fords forretningsvirksomhet og utvikle avanserte førerassistanseteknologier for å øke trafikksikkerheten og holde kundene tilkoblet på veien, sier Sundar Pichai, CEO i Google og Alphabet.

Google Cloud åpner for en rekke nye muligheter

Som en foretrukken skyleverandør vil Google allerede senere i år bistå Ford med å øke digitaliseringstakten, modernisere operasjoner og levere tilkoblede kjøretøyteknologier med sin sikre og pålitelige skyløsning.

Med Google Cloud planlegger Ford å:

  • Ytterligere forbedre kundeopplevelsen med teknologi og personifiserte tjenester.
  • Øke moderniseringstakten av produktutviklingen, produksjonen og leverandørkjeden. Dette inkluderer å se nærmere på hvordan bruk av Google Vision AI (kunstig intelligens) kan brukes til opplæring av ansatte og enda mer pålitelig ytelse for fabrikkutstyret.
  • Raskere innføre datadrevne forretningsmodeller som skal gjøre at kunder mottar sanntidsvarsler om vedlikeholdsbehov og andre viktige beskjeder om bilen sin.

Ford og Google har også en felles visjon om å levere gode, trygge og mer effektive tilkoblede kjøretøyopplevelser som er utviklet for å forstyrre sjåføren minst mulig og sørge for, med OTA-oppdateringer (Over The Air) at kundene alltid har det siste av teknologi tilgjengelig i bilen sin.

Android vil gi unike digitale opplevelser i alle Fords modeller

I 2023 vil alle Ford og Lincoln-kunder også dra nytte av en unik digital opplevelse utviklet på operativsystemet Android, med Googles apper og innebygde tjenester. Det inkluderer blant annet kartverk i verdensklasse og teknologi for stemmestyring.

  • Med Google Assistant kan sjåføren ha øynene på veien og hendene på rattet. Bilens systemer styrer du med stemmen.
  • Med Google Map som det grunnleggende navigasjonssystemet kan sjåføren komme raskere frem dit de skal med informasjon i sanntid om trafikken, automatisk omdirigering, kjørefeltvalg også videre.
  • Med Google Play får sjåføren tilgang til alle sine favorittapper – om det er for å høre på musikk, lydbok, podcast eller andre ting. Disse appene er alle optimalisert for bruk i biler.

Med Android i bilene har også Ford og tredjepartsleverandører muligheten til stadig å utvikle nye apper for å gi bileierne en enda bedre og mer personlig eieropplevelse.

– Vi er svært opptatt av å utvikle produkter og tjenester fra Ford som brukerne «bare må ha.» Med denne integrasjonen åpner vi for denne utviklingen samtidig som Ford og Lincoln-kunder sømløst får tilgang til Googles verdensledende og smarte apper og tjenester, sier, toppsjefen i Ford Jim Farley.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer