Fire av fem unge: SUV er mer miljøvennlig

03.02.2017

Hele fire av fem unge sjåfører mener SUV er et mer miljøvennlig bilvalg i dag enn det var for fem år siden. I fjor økte SUV-salget i Europa med hele 21% og utgjør nå hver fjerde solgte bil.


Alt tyder på at SUV er i ferd med å riste av seg sitt negative miljørykte i Europa. Det kommer frem i en spørreundersøkelse Ford Motor Company har gjort blant 5000 unge i alderen 17-34 år som er på utkikk etter ny bil. Hver fjerde unge bilkjøper ønsker ifølge undersøkelsen å kjøpe en SUV.


Undersøkelsen er foretatt i Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Italia og Spania.


Bare i fjor introduserte Ford hele tre modeller på det europeiske markedet: den kompakte Ecosport, den mellomstore Kuga og den store Edge. Alt i alt økte Fords SUV-salg med hele 31% fra 2015 til 2016.


Drivstoffgjerrige motorer


Innen 2020 lanserer Ford også en ny helelektrisk SUV med rekkevidde på minst 480 km.


- SUV-salget øker raskere enn noe annet kjøretøysegment i Europa. De miljøbevisste unge sjåførene er en av de viktigste grunnene til dette. Kunder legger i stadig større grad merke til de drivstoffeffektive motoralternativene som vår egen 1.5-liters TDCI dieselmotor som bare slipper ut 115 g/km CO2 på nye Kuga og den prisbelønte 1-liters Ecoboost-motoren du kan få i Ford Ecosport, sier ansvarlig for markedsføring, salg og service i Ford Europa, Roelant de Waard.


Drives av sosial samvittighet


Den nye generasjonen europeere er ifølge en analyse drevet av sosial samvittighet når de skal kjøpe bil, og de er mer åpne både for både å leie bil/ev. annet transportmiddel som sykkel eller være del av et bildelingssystem. Dette vil også være med å endre Fords forretningsmodell til å være et mobilitetsselskap i tillegg til en bilprodusent.


Eldre kjøper sportsligere biler


Og det er ikke bare de yngre bilkjøperne som har krav til bilens kvaliteter - som er annerledes enn det man kanskje kunne forvente. Data fra Ford viser nemlig at gjennomsnittsalderen på kjøpere av raskere, mer sportslige biler som Fiesta ST, Focus ST, Focus RS og Mustang har økt med mer enn 10% fra 2010 til 2016.


For andre år på rad økte salget av denne type biler med mer enn 60% i fjor.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer