Lager ny spesialutgave av Ford GT etter salgssuksess

17.08.2017

Supersportsbilen Ford GT kommer i en ny og eksklusiv utgave. Med GT ’67 Heritage Edition skal den hedre arven etter racerbilen GT40 Mark IV som vant 24-timers løpet på Le Mans i 1967.

Den ekstreme bilen får et unikt interiør, eksteriørfarger og en rekke andre eksklusive detaljer.

- Med Ford GT ’67 Heritage Edition hyller vi den legendariske seieren i Le Mans med en moderne utgave av et av de viktigste kjøretøyene i Fords rike racing-historie, sier toppsjefen i Ford Performance, Dave Pericak.

Kommer til Norge i år

Med en målt hastighet på ekstreme 347 km/t er standardutgaven av den nye supersportsbilen den raskeste serieproduserte Ford noensinne. En nordmann har allerede bestilt bilen med en anslått startpris før moms og avgifter fra i overkant av 4,7 millioner kroner. Den ankommer Norge i løpet av 2017.

Den mer enn 647 hestekrefters sterke supersportsbilen (amerikanske spesifikasjoner) er bygget i karbon, og byr på absolutt alt av det siste innen teknologi fra den amerikanske og legendariske sportsbilprodusenten.

En effektiv 3,5-liters Ecoboost V6-motor sørger for kreftene i dette smykket av en bil. Maksimalt dreiemomentet er på 500 lb ft (678 Nm).

Eksklusive detaljer

Ford GT ‘67 Heritage Edition har en høyglanset racing-rød lakk og doble hvite langsgående striper. De 20 tommers smidde aluminiumsfelgene kommer med sølvsateng-farge med svarte muttere. Røde bremsekalipere og sølvinnfattede bakspeil setter prikken over i-en på kunstverket.

Innvendig har karbonsetene fått en helt egen utforming i skinn. De røde sømmene går igjen både i setene og på rattet. Sikkerhetsbeltet er rødt og girhendlene bak rattet er i en vakker anodisert gråfarge.

- Måtte bare gjøre det

Alle GT ’67 Heritage Edition får en identifikasjonsplate hvor bilens serienummer er merket inn. Den vil også få en unik midtkonsoll og spesiallagde dørterskelplater i karbon.

- Den første Heritage-modellen, som også var en moderne tolkning vår første Le Mans-vinner, var en stor suksess. Å lage en spesialutgave basert på GT40 Mark IV, måtte vi simpelthen bare gjøre, sier ansvarlig for bilens utvendige design, Garen Nicoghosian.

Ford GT ‘67 Heritage Edition kan du også se på fordgt.com

Den blir produsert i et begrenset antall, og vil være tilgjengelig for det kommende modellåret.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer