Nå er produksjonen av nye Ford EcoSport i gang!

18.10.2017

Ingen andre bilsegmenter i Europa vokser like fort som de små SUVene. Nå melder Ford seg for alvor på i kampen om disse kundene med nye Ford EcoSport. I forrige uke startet produksjonen av SUVen som nå også kommer med mulighet for trekk på alle fire.

Mens den forrige Ford EcoSport ble importert til Europa fra Fords fabrikk i Chennai i India, har den økte etterspørselen gjort at Ford nå har valgt å produsere den nye EcoSport i Craiova i Romania.

- Dette er nok et eksempel på at Ford produserer SUVer i verdensklasse. Med en økt etterspørsel etter vår nye EcoSport og kompakt-SUVer generelt er nå det riktige tidspunktet å starte produksjonen i Europa for å møte kundenes behov, sier Steven Armstrong, sjef for Ford i Europa, Midt-Østen og Afrika.

Både presidenten Klaus Iohannis og statsministeren Mihai Tudose i Romania, overvar sammen med nesten 4000 Ford-ansatte øyeblikket når den første Ford EcoSport forlot samlebåndet.

Investerte 1,9 milliarder kroner for å bygge EcoSport

For at fabrikken skulle være klar for å produsere nye EcoSport har Ford investert mer enn 1,9 milliarder kroner i fabrikken i Craiova og skapt nesten 1700 nye jobber. Modellen som bygges her skal leveres til i alt 56 markeder på fire kontinenter.

Det totale salget av SUVer i Fords 20 største markeder i Europa økte med hele 27%i fjor. Mer enn hver fjerde registrerte nybil var en SUV. Fords eget SUV-salg økte med hele 30% i 2016 og har økt med 27% bare de første åtte månedene i år.

Nytt utseende, nye motorer og trekk på alle fire

I tillegg til et helt nytt utseende og nytt interiør kommer nye Ford EcoSport for første gang med Fords intelligente firehjulstrekksystem i kombinasjon med en ny og avansert 1.5-liters Ford EcoBlue dieselmotor. Denne leverer 125 hestekrefter, har et dreiemoment på 300 Nm og et CO2-utslipp helt nede på 119 g/km. I tillegg vil nye EcoSport være tilgjengelig med den prisbelønte 1-liters Ecoboost bensinmotoren med 140 eller 125 hestekrefter og forhjulstrekk, samt en 100 HK 1.5-liters TDCI-dieselmotor med forhjulstrekk.

Kommer i sportslig ST-Line-utførelse

Det er også første gang Ford EcoSport er tilgjengelig som en sporty Ford Performance-inspirert ST-Line-modell, med tak og dørstolper i kontrastfarge som standard. Her får du også styling-elementer som sideskjørt, svarte takrails, 17 tommers aluminiumsfelger og en rekke andre unike detaljer både innvendig og utvendig. EcoSport ST-Line har også et mer sportslig kjøreoppsett, og leveres med førsteklasses teknologier som det avanserte infotainment-systemet SYNC3, cruisekontroll, justerbar hastighetsbegrenser og navigasjon.

Det nye interiøret er langt mer moderne og mer brukervennlig med 8 tommers berøringsskjerm, oppvarmet ratt og en rekke smarte oppbevaringsløsninger. Du kan også justere gulvet i det 334 liter store bagasjerommet.

Nye Ford EcoSport vil ankomme Norge i løpet av januar 2018.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer